Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
milos.vlcek
|
Zaslal: pá říjen 15, 2010 9:46 am Předmět: |
|
|
Cena za kompletní GO motoru je 22600Kč, kdy já dodám snad jen blok, parohy, vodní pumpu nebo můžu dodat i celý starý motor na Tudora, který mám. Hlava už bude samozřejmně novější na bezolovnatý benzín. K tomu je pak cena 6800Kč za všechno nové nebo repasované příslušenství jako je dynymo, startér, karbec, spojka s lamelou a řemenice. Musím říct, že přístup pana Jirouše je velmi vstřícný a dokonce mi je schopen nechat převrtat blok motoru z Tudora na vložky o průměru 72mm. Tím bych měl téměř totožný motor, který patří do Škody 1200. Co na to říkáte? _________________ víno, ženy, zpěv moc ne, ale hlavně auta a motorky |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: pá říjen 15, 2010 11:11 am Předmět: |
|
|
Tak to máme stejné ceny, vyvažuje doufám kliky?..
Motor na tudora není uplně stejný s 1200, ale rozhodně je to nejlepší řešení, nenajde-li se pravá 1200. Ale hlava je samozřejmně jiná a nepoužitelná, stejně jako vodní pumpa, dynamo, startér, rozdělovač, olejová vana, atd atp... |
|
Návrat nahoru |
|
|
milos.vlcek
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:49 am Předmět: |
|
|
Poradil by mi ještě někdo s tím, jakou barvu mají mít barvené části motoru na sedana z roku 1955? Víko ventylů, sací a výfukové potrubí, čistič vzduchu, vrtule, kladky atd.. Nějak se mi nedaří nic moc vypátrat. Díky _________________ víno, ženy, zpěv moc ne, ale hlavně auta a motorky |
|
Návrat nahoru |
|
|
LeDocteur
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 11:56 am Předmět: |
|
|
Všechno chromovaný. Akorát víčko rozdělovače - to bylo myslím z průhlednýho plexiskla, ale úplně jistej si nejsu. _________________ Šel dědeček na kopeček, že zařízne Buráka, kudla se mu v ruce smekla, tak zařízl ČERVINKU. |
|
Návrat nahoru |
|
|
j.karel Moderátor
|
Zaslal: po listopad 22, 2010 12:08 pm Předmět: |
|
|
LeDocteur napsal: | Všechno chromovaný. Akorát víčko rozdělovače - to bylo myslím z průhlednýho plexiskla, ale úplně jistej si nejsu. |
To je jen u 1201 v cabriu
Kozzel bude vědět. _________________ Až tvé tělo dodýchá,
až dožiješ svých dní,
tak i k tobě přispěchá,
má 1203 pohřební... |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 1:52 pm Předmět: |
|
|
Dle továrny je to RAL 7028, ale odstíny se kus od kusu lišily.
Jirouš prej nevyvažuje kliky, tak si k tomu připočti vyvážení, bez toho to vůbec do motoru necpi, je to vražda ( pokud nechceš jezdit na ždímačce!). |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 1:54 pm Předmět: |
|
|
JEště bych rád připomněl, že Jirouš nedělá úpravy hlav na naturál, ae použív modernější hlavy co už mají sedla vložená. na 1089 - tudor je ale hlava úplně jiná a nepůjjde ti použít z 1221. PPokud budeš převrtávat na 1221 pak ano, ale zvenku je trochu odlišná od té původní sedanovské staré. Ale to pozná jen odborník. |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 1:56 pm Předmět: |
|
|
a jééště bych doplnil, že samozřejmně převrtaný blok z tudora je možné do sedna apoužít, ale odborník opět pozn, že ten blok je trochu jiný s 1200. Ale rozhodně je to lepší cesta než tam cpát 1201.
pardon za tři příspěvky |
|
Návrat nahoru |
|
|
j.karel Moderátor
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 2:19 pm Předmět: |
|
|
Kozzle existuje takové tlačítko nahoře u příspěvku - upravit
Jiroušovi dělá motory nějaký subodavatel, spodek má od něho poskládaný a jen dodělává hlavu a nastrojuje to. _________________ Až tvé tělo dodýchá,
až dožiješ svých dní,
tak i k tobě přispěchá,
má 1203 pohřební... |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: út listopad 23, 2010 2:23 pm Předmět: |
|
|
tak to já si to dělám sám, kromě protočení hlavních lágrů a broušení kliky. Nkomu v otm nevěřim. Srovnání ojnic, hlava.. prostě mockrát sem dostal do ruky zničenou věc, nebo nějakej průser. |
|
Návrat nahoru |
|
|
milos.vlcek
|
Zaslal: st listopad 24, 2010 6:49 pm Předmět: |
|
|
Děkuji za info. Ta barva vypadá dobře, myslel jsem, že to bylo světlejší. Mám nějaké zbytky barvy na víku ventilů, tak to ještě zkusím porovnat. Ano, ta hlava bude novější s větším logem Škoda, blok bude převrtaný Tudor, což je téměř totožné se sedanem, vodní pumpa sedan, víko ventilů sedan a vanu ještě nevím. Asi klasika plech. _________________ víno, ženy, zpěv moc ne, ale hlavně auta a motorky |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: st listopad 24, 2010 9:11 pm Předmět: |
|
|
A pumpu máš 1200?? na té je to vidět hned. Víko ventilů je s víčkem uprostřed, ale to víš. Ta barva je podle papírů ve fabrice, měl sem je přímo v ruce, ale jak řikám, i můj sedan měl asi 3 různé odstíny, vůbec se tím netrap. Ten motor byl nakonec stříknutej celej tou barvou, včetně hadic a všeho otatního - viz fotky z výroby. Blok tudor je podobnej nejvíc tomu 1200 to máš pravdu. Jak to je s tou generálkou, ty ten motor máš nebo to vše jen teprve sháníš? |
|
Návrat nahoru |
|
|
milos.vlcek
|
Zaslal: st listopad 24, 2010 10:42 pm Předmět: |
|
|
Mám všechno co jsem už psal. Orig víko ventilů s víčkem uprostřed a se dvěma dírama, dva napůl kompletní motory z Tudora, vodní pumpa je úzká s dírama na teploměr a topení nad sebou, parohy a filtr vzduchu Tudor. Chybí mi akorát karburátor. A pak tedy i ten, kdo to všechno opraví a přivede k životu. _________________ víno, ženy, zpěv moc ne, ale hlavně auta a motorky |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|