Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Patrik_Novak adept na RCG
|
Zaslal: ne únor 15, 2009 12:26 am Předmět: Patrik Novák |
|
|
kvůli první dvanáctce jsem byl dost naštvanej , brácha s bratránkem ji našli na netu - v Praze - za odvoz - první jejich plány byli přivézt a sešrotovat , v sobotu jsme jeli do Prahy já na modelářskou burzu oni jeli také , o dvanáctce se nebavili , neptal jsem se jich , myslel jsem že je to buď přešlo nebo to nevyšlo . ovšem cesta z prahy nebyla domu ale na její spodní okraj - pro dvanáctku . hnědá , odstavená v průmyslové zoně prý rok nejela , dříve startovala pěkně teď chytit nechtěla , roztláčení nepomohlo roztahování taky ne , paliva půl nádrže , no třeba neukazuje palivoměr , vezmu klacek strčím do nádrže vytáhnu , no půlka tam být mohla smrdělo to po benzinu ale nějak divně to z klacku kapalo , vypustí se nádrž zespoda zašpuntovaná korkem , super samá voda , následovalo čištění od trubky z nádrže až po karburátor ........startování ....zaškytalo zastřílelo a jelo !!!! značky co tam nepatřili a davaj domů . pak jízdy do lesa na houby , na dřevo , a o likvidaci se už nepřemýšlelo . začali se shánět papíry , až se sehnali , z hnědýho auta na hnědý a s technickou . tak se jezdilo . druhá dvanáctka byla pětimístná modrá s majáčkem vyhraná na aukru na konci roku 2007 . tak jsme pro ni jeli 400km tam 400km zpátky s dvanáctkou po vlastní ose , téměř v kuse jen s nutnými přestávkami , pak stála doma asi 4měsíce než jsem utrhnul v lese příčku převodovky na š 120 . dvanácka musela začít sloužit , takže přepis , změna barvy , nová technická a začala pracovat : do lesa na dřevo , materiál na domek http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/na_net/#P6090056.JPG
začátkem července 2008 další výhra na aukru http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/na_net/#P8300012.JPG , taky modrá z Krupky , ve středu jsme ji vyhráli v sobotu pro ni jeli , prý je jen špatná palivová pumpa , vzali jsme ssebou bráchovu elektrickou , vezmu nůž prostrčím ruku kolem klíňáku a surově přeříznu hadici od pumpy ke karbci (nevzali jsme jí ssebou) zapojíme vše jak patří a .....nic benzín to netáhne , hledáme posloucháme nenacházíme , ...nápad - pustit benzín obráceně - z kanystru do nádrže a už se dělá louže pod zadní nápravou - zpuchřelá spojka trubiček , měníme , zapojujeme čerpadlo jak patří a už to funguje , motor běží .... ale nevypíná spojka , rychle do mototechny koupit gumičky , výměna , odvzdušnění , zkouška , hotovo . teď provedeme rychlopřepis - barva sedí , výměna spz za své , přilepení čísla kastle , přestříkání příčky a je přepsáno . palivoměr nic neukazuje , tyčka na měření paliva cca 5l , odjezd domů něco přes 60km , dojeli jsme , super . do úterý se najezdilo ještě cca 200km . příprava na dovolenou , montáž zadních sedadel , výroba letiště v zavazadlovém prostoru a jelo se z Horního podluží přes Varnsdorf , Grabštejn , Liberec , Jablonec , Tanvald , Kořenov ..............Jičín .....Moravská Třebová , Česká Třebová , Mladějov ...........Bouzov , Litovel , ...Olomouc ....Loučka u Vizovic , Zlín ........Přerov(mimochodem , výborná nádražní restaurace , zavřeno jen asi hodinu kolem druhé??třetí?? ráno ).......Praha ... Litoměřice , Česká Lípa , a domů do Podluží celkem za dovolenou 1313km s jedinou závadou - zaseklá klapka karburátoru
http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/predstaveni_pilotu/#P8100628.JPG parkoviště u Zlínské ZOO _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pajan1203

|
Zaslal: ne únor 15, 2009 12:48 am Předmět: |
|
|
jo jo to souhlasím bráško ale žalovat na nás s tou hnědou že sme ti nic neřekli to se nedělá taky si zapomněl na mojí bílou z teplic Spojka alá lano(kamarád na zadní sedačce dělal spojku) . :dobry _________________ Šuknovský výběžek/sever čech jinak skype(pajanov73)ŠKatule 1500LPG |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne únor 15, 2009 2:28 am Předmět: |
|
|
nezapoměl , úmyslně vynechal , už toho na mě bylo moc , sbíral jsem na to síly přes měsíc , a ty bys neměl o čem psát _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: pá září 11, 2009 6:02 pm Předmět: |
|
|
na sraz jsem se nedostal , ač jsem chtěl , nej větší problém byl zaměstnání - změna směn , díky tomu jsem nestačil auto dodělat
jelikož dost kouřilo (bíle) a přitom smrdělo jsem se rozhodl vyměnit těsnění pod hlavou a pod vanou , chtěl jsem dát i novou hlavu , ale nechal jsem tu co tam byla páč již měla simerinky , dal jsem nové , a když už jsem tak kuchal rozhodl jsem se dát i nové kroužky , též jsem měnil vrtuli http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_10/#P8190002.JPG
výfuk chtěl taky malinko poopravit tak jsem ho měnil za novější typ , auto jsem dodělal v pátek asi v 16.00 , ještě bych musel uklidit , umýt ....cca 2hod , cesta cca3 hod a v sobutu bych musej odjet už odpoledne , tak jsem to vzdal
kontrolní otázka : je to zelené na dně průhledné petky s černým olejem
nápověda - několik fotek zde : http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/Nova_slozka_10/#P9110001.JPG _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 04, 2009 5:15 pm Předmět: |
|
|
když jsem dělal motor všiml jsem si rozčochtaných futer na "konzole předlohové tyče" jinou jsem neměl takže jsem ji musel opravit , celkem jednoduchá práce : vymontovat , říznout , vyměnit futra a svařit , futra darovala hromada šrotu - řadička š120 ,  _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:13 pm Předmět: |
|
|
 _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:17 pm Předmět: |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
ritchie adept na RCG

|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:19 pm Předmět: |
|
|
Budeš to dávat do laku? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:29 pm Předmět: |
|
|
toto není moje práce :
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:30 pm Předmět: |
|
|
ritchie napsal: | Budeš to dávat do laku? |
zatím ne kouknu jestli mám originál , udělám novou formu a budu odlévat , _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 8:42 pm Předmět: |
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Predseda vedoucí tohodle kolchozu

|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 9:17 pm Předmět: |
|
|
To je velikost k vláčkům N, ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 11, 2009 9:42 pm Předmět: |
|
|
nn , je to TT 1/120 _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Zaslal: ne říjen 18, 2009 8:57 pm Předmět: |
|
|
něž jsem jel na sraz , namontoval jsem do auta postel , ale hlavně odstranil závadu kterou jsem si vyrobil - při pracích na volantové tyči jsem musel rozpojit svorkovnice k přepínačům , po smontování a zkušební jízdě jsem zjistil , že teploměr při zapnutých světlech ukazuje vyšší teplotu , po zahýbání se svorkovnicemi sice ukazoval správně ale při zapnutí blinkru lítal otáčkoměr , tak jsem to rozebral prostříkl spojil a jednotlivé konektory pořádně dotlačil ,
při tom jsem odmontoval původní jednopolohový cyklovač a nahradil ho třípolohovým (ze své zrušené škody 120) stačí jen zasunout do svorkovnice č 161 ve které je/byl ten původní a ještě se musí do ní zasunout konektor s kabelem připojeným na 15 (spínačka nebo 2 pojistka) _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|