Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
sestra 6 Vážný adept na RCG
|
Zaslal: pá červenec 23, 2010 1:09 pm Předmět: |
|
|
No jo. Já zítra vyrážím s obludou na týden po východních čechách, Polsku a severní moravě v pěti. Asi riskuju, protože nemám telefon na Ťunťu, aby mě případně zachránil v těch ostravskych končinach. _________________ Sedan1201 1957; Wartburg 353 de Luxe 1970; Wartburg 353Tourist 1973, Renault Scenic Grand 1,9 DCi; ZTS 1203Mde Luxe 1991,2 x JAWA 05, Fávo 135lx.
RIP:Sedan 1201, Wartburg 353-1 a W, Oltcit 11R, Škoda 105L, 2xDacia 1310 a plasťáky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
PeS
|
Zaslal: pá červenec 23, 2010 1:40 pm Předmět: |
|
|
kozzel: A nešla by ta troska malinko doladit na CNC...? _________________ všichni jsou blázni, jenom já jsem škodovka;-) |
|
Návrat nahoru |
|
|
kozzel
|
Zaslal: pá červenec 23, 2010 7:37 pm Předmět: |
|
|
Motor jo, ten jde doladit. Taky to tak mám, ovšem v sedanu z roku 54... ehm |
|
Návrat nahoru |
|
|
Patrik_Novak adept na RCG
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 9:12 am Předmět: |
|
|
citace: | no jo , ale každý si musí zvážit sám jestli to má na veterána nebo aby sloužila , já osobně ho udělám , páč ...
... dál píšu tam kam se to přesunulo |
jak napsal Honza , tohle auto se nedá s ničím srovnat
pick.up je menší a dodávka větší , a a v době kdy to vzniklo to byla "dodávka" páč nic jinýho rozměrově větší nebylo
nebudu chválit ani pomlouvat , ale svoje si oddělá teď s ní jezdím téměř denně 20 - 100 km někdy naprázdno někdy s nákladem , vozím až do 500kg musím jezdit přes kopec .......
no a kaž spočítám pořizovací i ostatní náklady , tak bych za to jinou dodávku neměl (možná jo ale rovnou do šrotu ) _________________ PVDferdamravenec |
|
Návrat nahoru |
|
|
LeDocteur
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 2:35 pm Předmět: |
|
|
Tak jasně - bez citového vztahu by si to těžko někdo zvolil dobrovolně. S tou poslední větou ale moc nesouhlasím. Bratranec zedník šolichář si kópil Tranzita někde z konce osmdesátejch let, chrochtáka. Má nalítáno tak třista hadrů, prahy skoro nemá, ale za ty dva roky co to má, na to nešáhnul. A stál ho pětadvacet hadrů. Což možná jako pořizovací cena pravda může být dvojnásobek trosky, ovšem palivem se to vrátí do půl roku a hlavně, přece jen určitý "jízdní komfort" je tam poněkud vyšší (rychlost, prostor, pohodlí, výbava...)
Trosku dneska může vážně jako běžné denní auto provozovat jen zoufalec, nebo nadšenec (Alva, mlč !).
Ještě dodávám, že ze mě rozhodně nemluví zaujatost - sám jednu trosku mám
P.S.: Je to trošku něco jako když kámošova ženská jezdí se stodvacítkou a vozí dvouletý děcko. To je prostě v dnešním provozu něco nepochopitelnýho. Jenže ty socky prej "my na nic jinýho nemáme" - snad nejdebilnější výmluva na světě. Kdyby už nic jinýho, tak každá zmormená Felda, Sierra, či R19ka je radikálně bezpečnější a sežene se třeba za deset litrů, což voni prohulej a prolejou za měsíc. Prostě když byly na silnici jen samý trabanty a stodvacítky a trosky, tak to bylo odpovídající. Ale do dnešního provozu, kdy se všude valí kilem vepřouni v rádoby terénních Hyundaích nebo bukvy v tédéíčkovejch audinách (Burák, mlč !) vyjet s nemluvnětem (navíc v rozervaný autosedačce z frcu přidělaný gumicukovým baboukem) v takový pojízdný rakvi, to je podle mě na prokurátora. _________________ Šel dědeček na kopeček, že zařízne Buráka, kudla se mu v ruce smekla, tak zařízl ČERVINKU.
Naposledy upravil LeDocteur dne út červenec 27, 2010 5:08 pm, celkově upraveno 2 krát. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mykesh adept na RCG
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 3:10 pm Předmět: |
|
|
Njn, asi jsem holt zoufalej nadsenec, nebo nadsenej zoufalec Provozuji totiz trosku denne jako bezny vuz, i kdyz s malou vyjimkou, pouze od snehu do snehu _________________ "Tigr" TAZ 1500 - r.v.: 1995 = R.I.P. (RUST IN PEACE)
Sanita S1203 - r.v.:1984 reinkarnovana do Ocelota r.v.:2000
DVS12-S1203 - r.v.:1972
--------------------------------------------------
*"Mluvici kocourek z Hrusic" |
|
Návrat nahoru |
|
|
Henry
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 5:59 pm Předmět: |
|
|
LeDocteur napsal: | Což možná jako pořizovací cena pravda může být dvojnásobek trosky, ovšem palivem se to vrátí do půl roku... |
Mas pravdu, ale staci napriklad lacno zohnat Trosku s uz namontovanym LPG a zrazu to jazdi lacnejsie ako hocico ine. Spotreba cca. 10l LPG/100km je cenovym ekvivalentom (aspon v tychto koncinach) 5l BA alebo D/100km. K tomu este trochu stastia na bezproblemovy kus a celkove naklady su priam idealne. A kedze ide o uzitkove auto, tak zalezitosti ako komfort a vybava nie kazdeho zaujimaju.
Inak s tou bezpecnostou je to naozaj zufale ("deformacna zona: vodicove nohy" - ako som kdesi cital), ale to je kazdeho vlastne a slobodne rozhodnutie s cim a ako bude jazdit (aspon zatial). |
|
Návrat nahoru |
|
|
Burák Moderátor
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 7:19 pm Předmět: |
|
|
Neexistuje bezproblémový kus... Esi má embéčko 1000 malých bolestí, troska jich nemá 1203, ale 1500 _________________ Autum nerozumim, jen blbě kecám! |
|
Návrat nahoru |
|
|
j.karel Moderátor
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 7:54 pm Předmět: |
|
|
No, já jsem teď asi nadšený zoufalec co denně jezdí do práce přes 2 kopce ve 1203... komfort nulovej, jet s tím někam dál je utrpení (tím nemyslím jet občas na nějaký sraz, ale normální používání). Hlavně ta spotřeba u mojí je docela luxus... 12 litrů je 12 litrů... a to je přespříliš.
Musím souhlasit s Patrikem který má TAZ1500 jako pracanta, že to auto dře a není moc drahý, natrefit na dobrej kus? Dám příklad... ta moje zelená obluda - vypadá naprosto příšerně, nějaká koroze tam je, motor 1221, 4 kvalt, žere jako svíně, ale náklady:
5000Kč auto (ano, slušněj TAZ1500 stojí 10 a výš)
850Kč TK+emise
800Kč přepis
měnila se cívka, baterka, nějakej ten čep, jinak jen z dílů co jsme k tomu dostal + seřizování...
v porovnání s Ducatem r.v. 1995 který mojí 1203 vystřídalo u rybářů je to nádhera... tam se furt něco sere, díly drahý a v některých servisech to nechtějí ani vidět...
Nebejt tý spotřeby nemám k ní jako dříči na 900Kg do 20km cesty výhrady. A ta spotřeba je u TAZu 1500 přeci jen nižší, takže jako levnej pracant s jednoduchou (i když častější) údržbou a snadnou dostupností dílů to není špatný...
...hlavně tohle auto si koupí někdo kdo ho chce a tím je pro něj lepší než ostatní... _________________ Až tvé tělo dodýchá,
až dožiješ svých dní,
tak i k tobě přispěchá,
má 1203 pohřební... |
|
Návrat nahoru |
|
|
posim adept na RCG
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 8:42 pm Předmět: |
|
|
Burák napsal: | Neexistuje bezproblémový kus... Esi má embéčko 1000 malých bolestí, troska jich nemá 1203, ale 1500 |
Mno nie som si istý, či Ina je reprezentatívna vzorka, resp. som presvedčený, že určite nie. Skôr Vám asi vracia Vašu "dôveru" resp. Váš vzťah k nej späť |
|
Návrat nahoru |
|
|
Burák Moderátor
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 8:53 pm Předmět: |
|
|
Taky Blažej, Katka a Miguelova.... _________________ Autum nerozumim, jen blbě kecám! |
|
Návrat nahoru |
|
|
posim adept na RCG
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 9:04 pm Předmět: |
|
|
No veď k tým ďalším máte vzťah asi obdobný, nie? Alebo sa tam nájde aj nejaká "vyvolená" snáď?? Radšej už ďalšie 1203ky ani nekupujte A ak už, tak len analfabetické, lebo ak by si to tu prečítali, tak by už asi nekadlali nikdy - ak majú len trošku hrdosti |
|
Návrat nahoru |
|
|
Burák Moderátor
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 9:08 pm Předmět: |
|
|
Nech si připomínky Nadřel jsem se na tech autech dost _________________ Autum nerozumim, jen blbě kecám! |
|
Návrat nahoru |
|
|
posim adept na RCG
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 9:15 pm Předmět: |
|
|
Takže už kadlajú všetky? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Burák Moderátor
|
Zaslal: út červenec 27, 2010 9:24 pm Předmět: |
|
|
Katka ano, Miguelova taky, Blažej ne a Ina taky ne, ale musim ji urychleně opravit. Brácha je po operaci plotýnek a příští dva měsíce muže jen stát, nebo ležet, takže Ina se bude hodit _________________ Autum nerozumim, jen blbě kecám! |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|