Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
j.karel Moderátor

|
Zaslal: pá květen 08, 2009 2:31 pm Předmět: Osvětlení SPZ (RZ) Škoda 1203 r.v.1968 |
|
|
Zdravím.
Chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo náhodou neví, jak je to s osvětlením SPZ u prvních 1203. Když se podívám do katalogu dílů r1968, je tam holá zadní výklopná stěna ve které ani nejsou ty otvory pro připevnění/kabely. Ve světlech to také není.
V katalogu r1974 už je to klasické co známe (myslím, že je identické se š100).
V prospektech na první model (kovová maska, vnější kliky, rámečky oken, zrcádka na gumě s tyčkou...) je skoro ve všech zadní stěna otevřená, asi aby bylo vidět ten monstrózní vnitřní prostor, případně u ní stojí nějaký zelinář s přepravkou. Na některých je vidět, že tam něco takového je, podle tvaru bych dokonce řekl, že to z katakogu r1974, ale nedá se to říct určitě. V prospektu na letišti s tím červeným mikrobusem DeLux to nemá žádné, jako je to v katalogu r1968.
Otázka zní, co tam bylo? Nic? Vyždyť přeci osvětlení zadní SPZ muselo být již v té době poviné. Když jsem si bral díly z jednoho mikrobusu r1968 (byl to totální vrak , ale vnější kliky tam byly ), tak na zadní stěně bylo osvětlení s chromovaným krytem jako na Octavii. Bylo tam tedy toto chromované? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Patrik_Novak adept na RCG
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
j.karel Moderátor

|
Zaslal: út květen 12, 2009 12:23 pm Předmět: Osvetleni SPZ |
|
|
Díky za odpověď,
Videa znám, prospektů mám doma také dost. Jen mě zarazilo, že model 1968 nemá nikde to osvětlení, přeci už to v té době muselo být povinné, když to měla Octavia, Spartak... Ale v prospektech ani v katalogu to není. Asi "Esteticky čistý záměr gesingéra" nebo na to tak nějak zapoměli . Jinak až si udělám čas a naskenuji zbytek prospektů, dám to sem. U těch dodávkovích verzí tam něco je, ale všechny mají tu spodní část sklopenou, takže to není skoro vidět. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
posim adept na RCG

|
Zaslal: pá květen 15, 2009 9:10 pm Předmět: |
|
|
Osvetlenie ŠPZ bolo u prvých sérií zabudované v zadnom nárazníku. Slúžili k tomu dve samostatné osvetľovacie lampičky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
j.karel Moderátor

|
Zaslal: po květen 18, 2009 8:57 am Předmět: Osvětlení |
|
|
Díky,
v katalogu je malé světlo které jsem nechápal kam patří, původně jsem myslel že to interiéru, ale asi to bude na ten nárazník. Pokud by to někoho zajímalo, můžu to naskenovat a dát sem.
V prospektech to na tom nárazníku není vydět, ale až budu mít čas projedu je zase všechny a třeba to objevím. _________________ Až tvé tělo dodýchá,
až dožiješ svých dní,
tak i k tobě přispěchá,
má 1203 pohřební... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|