Škoda 1200-1201-1202 page Škoda 1101 - 1203 fórum
Masochisti všech zemí, spojte se!
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Značky v depozitu lze uložit i na delší dobu

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Škoda 1101 - 1203 fórum -> Život kolem veteránů
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva




Založen: 6.3.2007
Příspěvky: 13
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2007 2:38 pm    Předmět: Značky v depozitu lze uložit i na delší dobu Citovat

Dle Motožurnálu na ČRO1 dnes v 15.11.2007:

http://www.rozhlas.cz/motozurnal/primalinka/_zprava/398341

Pokud nechcete z nějakého důvodu dočasně provozovat své auto a třeba platit povinné ručení, jednoduše odmontujete registrační značky (SPZ) a donesete je na evidenci vozidel, kde značky za poplatek 100 korun uložíte do depozita. Vozidlo je tak dočasně vyřazeno z provozu a vy nemusíte platit povinné ručení. Dříve šlo uložit značky do depozita na dobu neurčitou, nově je tato doba limitována na jeden rok. Dá se ale z určitých důvodu ještě prodlužovat o půl roku. Jestliže dobu uložení překročíte, hrozí vám pokuta. Ta je ale spíše symbolická - za každý půlrok navíc zaplatíte 50 korun. Rozhodně nehrozí to, že by vám motorku nebo auto po překročení lhůty vyřadily z provozu natrvalo. Takže změny v ukládání značek v depozitu sice byly, ale nikterak radikální. Stačí jednoduše dobu uložení prodlužovat, prodlužovat a prodlužovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LeDocteur



Založen: 20.12.2006
Příspěvky: 1939
Bydliště: Krysočina

PříspěvekZaslal: pá listopad 16, 2007 6:37 am    Předmět: Citovat

Závidím takový optimismus. Mě osobně totiž dopravní inspektorát sám vyřadil Wartburga 353...

Napřed mě teda o tom informovali, ať se do deseti dnů dostavím k vysvětlení a anžto jsem jaksi nebyl přílišně nakloněn osobní návštěvě a tudíž se nedostavil, přišlo mi po měsíci oznámení o trvalém vyřazení vozidla z registru. Takže bych byl opatrný Smile

Nicméně dlužno dodat, že speciálně v tomto případě jsem byl tím posledním smějícím se já. Milý waránek již v té době nějaký čas fyzicky neexistoval, anžto šel podpořit rozvíjející se republiku do vysokých pecí siemens-martinských. Takto mi ho státní moc odhlásila sama, bez jakýchkoliv poplatků a bez jakýchkoliv dokladů o ekologické likvidaci a vyřešila tak za mě plno problémů. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Audin



Založen: 20.12.2006
Příspěvky: 107
Bydliště: Třebíč

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 5:23 pm    Předmět: Citovat

No dejme tomu, že by to nebyl Waldemar, ale jiný hodnotný přibližovadlo, třeba Škoda VOS a oni Ti ji zrušili. Kdybys to dal k soudu, byl bys ještě víc Laughing pač zákon č.2/93 je jasný -listina základních práv a svobod- Každý má právo vlastnit majetek. Takže by se z toho asi po... Já co jsem mluvil na úřadech, tak si to nikdo netroufne z moci úřední trvale vyřadit, pač nikdo nechce mít problémy. Prostě to nechají dál v deponaci, místo to ve skříni nežere a rozhodně se nevystavují nebezpečí, že je nějáký ranař otočí na dobrým právníkovi a ještě budou cálovat někomu škodu za špatný úřední postup-na to zákon taky pamatuje. Navíc žádný zákon neříká, co se po 12+6 měsících stane, prostě tahle otázka není dořešená a jen na rozhodnutí úředníčka za okýnkem co stím. Buď bude dělat machra a vyřadí to (což může být pro něj osudné) a nebo se na to vykašle a nechá to dál ležet.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
LeDocteur



Založen: 20.12.2006
Příspěvky: 1939
Bydliště: Krysočina

PříspěvekZaslal: po listopad 19, 2007 6:36 pm    Předmět: Citovat

To je ale veliký omyl. Samozřejmě - ten článek LPS platí. Nicméně právní výklad MVČR je jasný - vyřazením z registru není nikterak dotčeno právo vlastnické. Vozidlo je totiž i nadále Vaším vlastnictvím a majetkem, pouze není zapsáno v registru vozidel a tudíž nesmí být provozováno na veřejných komunikacích - právo provozovat cokoliv kdekoliv bohužel zakotveno nikde není. Když to přeženu, nikdo nemůže zakázat člověku, který má penis, aby si po večerech doma nedrátoval netopejrka. Ale jiná věc je, když takovou činnost bude provozovat před mateřskou školou, nebo mezi druhým a třetím regálem v Kauflandu.

Přesně z tohoto důvodu (aby si nenaběhl) mi úřad Wartburga z registru vyřadil, ale už po mě nechtěl doklad o ekologické likvidaci - právě proto, aby neomezil moje vlastnické právo, nemůže mi dost dobře nařídit, abych se ho zbavil. Ale žalovat samotný akt provedení právního úkonu vyřazení z registru by nikdo nikdy nemohl vyhrát (už jen proto, že ŽÁDNÝ soud na světě by si nelajzl udělat takovýto precedens). Zde je právo jednoznačně na straně legislativy.

Ale jak říkáte - praxe je naštěstí zcela jiná. Já jen psal, že i ta teorie někdy může v praxi vejít - jak se stalo v mém případě. Ale znovu podotýkám, že mě to v tomto konkrétním případě vytrhlo trn z paty.

Mimochodem, já osobně nikdy nic v depozitu neměl - depozit je totiž pro děcka. Je-li potřeba mít a neplatit, zásadně využívám tzv. "právního vakua", kdy je auto odhlášené na mě, ale doposud nepřihlášené. Mám sice ze zákona "povinnost" auto do 14 dnů na sebe přehlásit, ale je to naprosto nevymahatelné (v případě potřeby řeknu, že doposud nemám původní doklady, nebo že nedošlo doposud k naplnění všech bodů kupní smlouvy - například, že jsem bývalému majiteli ještě nezaplatil, neb jsem chud a tudíž že stále není inkriminovaný vůz mým majetkem, neprošel jsem evidenční kontrolou a bez dokladu o ní nemohu na přepis, atd.). Asi ve třech případech jsem na sebe vůz přihlašoval až po roce a víc (jednou dokonce po třech letech) a vždy zcela bez problémů - úřednice nikdy neřekly ani oďo. Je to určitě lepší, jednodušší a elegantnější než nějaký depozit (nezajímá vás STK, povinné ručení, atd.)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Základna



Založen: 26.12.2006
Příspěvky: 149
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: čt listopad 22, 2007 9:23 pm    Předmět: Citovat

S depozitem do riti, to jen ouřadové si vytvářejí činnosti,aby zdůvodnili svou mrzkou existens a otravujou ovzduší.
Le Doktoré má pravdu - neřešit to je nejlepší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JirKa



Založen: 20.1.2007
Příspěvky: 45
Bydliště: MB

PříspěvekZaslal: čt listopad 22, 2007 10:18 pm    Předmět: Citovat

a co když auto zůstane v mezipřevodu dobu podstatně delší? - třeba 10+ let? Asi bude legrace, až to pudu někdy v roce 2021 přihlašovat Laughing
_________________
budoucnost patří aluminiu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rancher



Založen: 19.12.2006
Příspěvky: 1061
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2007 1:31 pm    Předmět: Citovat

Dobře si dneska prohlídni ty kočky, co tam na ouřadě seděj. Za deset let to budou starý prézle Laughing
_________________
www.spartaky.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
LeDocteur



Založen: 20.12.2006
Příspěvky: 1939
Bydliště: Krysočina

PříspěvekZaslal: so listopad 24, 2007 8:16 pm    Předmět: Citovat

bóže, no, něco si vymyslíš. Třeba že toho máš v poslední době moc, a že ses tam dřív nedostal...

K těm kočkám snad jen na okraj (předseda promine) - Já si letos byl bohužel nucenej vyřídit občanku, po osmi letech, co mi ju ztetli v Ostravě. A tak sem si tam byl na městským ouřadě s žádostí a baby (na okamžik jsem měl pocit naprosto nechutného dejavu - než mi došlo, že mi to pouze připomíná dvě okrajové postavičky ze Simpsonových, se jmény Patty a Selma) na mě spustily, že jako je na to ze zákona měsíc a tudíž teda že pokuta a že prej do 100 litrů, ale že sou prej jakože uznalí a tak mi dají akorát litr za každej rok... Tak sem si myslel svý a když sem si šel po měsíci pro tu novou kartičku, tak sem doufal, že to nějak ukecám. A tleta židojihlava je strašně malý město a každej tam zná každýho a jak sem tam přišel, tak baba tam seděla zas, ale začla se na mě usmívat a někdo jí asi propích, že mám ten bočmen čoch v rádiu a že prej - tak jak to provedem s tou pokutou ? Víte, bejt to někdo jinej, tak mu to dáme bez milosti zaplatit, ale teda já myslím, co Haničko, co říkáš, že pro jednou bychme přivřeli voko, jakože, vy nám tam zahrajete nákou pěknou písničku, pro Jáňu a Háňu z magistrátu, dybyste moh třeba tu z tejch rodinnejch pout, no dyk víte, ne ? My to sledujem vod začátku, víte a je to nejlepší seriál, co může bejt. tak kdybyste nám to zahrál - však řeknete tomu Váňovi, jak to tam pouští na to přání - my mu tam pokaždý voláme, ale nikdá se nedovoláme, vy to tam máte beztak domluvený a dopředu ty lidi nahraný, však já už si kolikrát říkala...hergot paní nelezte sem, nevidíte, že tady máme člověka před váma ? Počkejte si venku... no tak já už si kolikrát říkala, že přece nejni možný, aby když se tam někdo dovolá a řekne co chce zahrát, abyste tak rychle našli v tem skladu tu kazetu s tou písničkou a pustili to, takže to určitě musíte mít nahraný celý už dopředu. Žejo, že to máte nahraný už dopředu ? Viďte že jo ? No co sem ti Haničko říkala, určitě to maj nahraný dopředu. Proto se tam taky nikdá nemůžeme dovolat. Tak nám to tam zahrajete ? Tady máte tu občanku, tady to prosím podepište, a prosimvás, PŘÍŠTĚ si to hlídejte, to víte, může tady bejt někdo jinej a ten by vám to nechal sežrat, žejo Haničko. Tak vám moc děkujem a teda jakože pro Jáňu a pro Háňu z magistrátu, jo ???
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
AlvA



Založen: 10.1.2007
Příspěvky: 988
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: so listopad 24, 2007 9:56 pm    Předmět: Citovat

Pedy, co? v jakym radiu, ty mas svuj porad, pochlub se.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
LeDocteur



Založen: 20.12.2006
Příspěvky: 1939
Bydliště: Krysočina

PříspěvekZaslal: ne listopad 25, 2007 6:25 am    Předmět: Citovat

Právě že vůbec ne. Já s nějakejma zapimpenejma písničkama na přání Live nemám co dělat. Já jen externě připravuju podklady pro nějaký pořady.

Právě proto mě na tom zaujala ta stupidita (něco jako když k nám přijede nákej pražák a místní echt-senokrup se ho zeptá : "Kua, vy ste z Prahy ? No tak to určitě budete znát Jardu Vomáčku ? Dělal někde u zedníků a bydlel kdesi tam jak se jede na Plzeň - před třicíti letama...? Takovej ten jak je s ním strašná sranda...") u dam středního věku, u nichž vzhledem k významu funkce předpokládám alespoň středoškolské vzdělání s maturitou...

Ale to je jedno - je to tle zralý na PVV - s tématem depozitu už to opravdu nemá co dělat Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Predseda
vedoucí tohodle kolchozu


Založen: 18.12.2006
Příspěvky: 2394
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: ne listopad 25, 2007 10:32 am    Předmět: Citovat

P V V.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
9Tr



Založen: 21.12.2006
Příspěvky: 76
Bydliště: Jihlava

PříspěvekZaslal: po listopad 26, 2007 8:10 pm    Předmět: Citovat

To máš dobrý, já šel na magistrát 4 dny před koncem OP a dáma mi řekla, že to jako trvá měsíc, že musím dřív. tak jsem ji řek, že jako jhsem nevdě a že mám použít pas. Ejhle, asi měsíc propadlýl Laughing a ty k.... už dělají jen biometrické a nebio za asi 600-1000 a jen na 6 měsíců, si dělaj asi prdel, ne?

K thematu- No tak známej, co dělá ouřadu říkal, že by bylo zajímavé je dát k soudu, pak by museli vozidlo znovu přihlásit.
_________________
To máš z toho, s kým se to taháš, s ňákým anarchistickým bohémem, rudým bolševickým nokem!
Сегодня, завтра, Шкода.Tatra-lid, Škoda-lidi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Škoda 1101 - 1203 fórum -> Život kolem veteránů Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com